Милен Иванов0887 69 56 34

Защо е необходимо да повишавате личната си подготовка?

Тимбилдингът е важен, защото той създава ефективно действащ екип!

Екип ви е необходим, за да се решават сложни проблеми и да се постигат и най-високите върхове и цели, да се поддържа чувството на единство и солидарност.
Да се нарече екип група от хора, които работят заедно, не означава да имаме екип. Екип означава сравнително постоянен персонал, ясно разпределение на ролите, висока информационна и професионална надеждност на организацията. Истинският екип споделя обща идея, има обща целенасоченост, той е конкурентен, професионален, има тактическа и стратегическа гъвкавост, и действа бързо и ефективно при неочаквани промени.

Тактическата подготовка е основата на служебната дейност на всяка структура от сектора за сигурност.

Тя в най-висока степен осигурява комплексното обучение на служителите за умели и съгласувани действия в сложни ситуации.

Именно за това, този вид подготовка е и една от основните дисциплини в нашите курсове.

 

Високорискови операции

 

Тактика на охраната и бойни действия в градска среда - CQB (Close Quarters Battle)
Курсът CQB Tactics е разработен така, че да увеличи ефективността на охранителните екипи. Нашата цел е да ви предоставим инструментите, необходими за постигане на най-ясните, най-кратки и ефективни способи, чрез които вашият екип ще изпълни своите задачи. Курсът ще подложи обучаваните на широк спектър от сценарии и варианти за използване на сила, каквито ще срещнат по време на охранителната дейност. Независимо дали мисията ви е охрана на VIP, спасяване на заложници или реагиране на активен стрелец, уменията, преподавани по тази програма, определено ще увеличат оперативната ви ефективност.
Курсът е предназначен да научи обучаваните на принципите на ефективните действия индивидуално или като сплотен екип в градска среда. Курсът не е предназначен да бъде курс по стрелба, но обучаваните ще получат инструкции за практическо приложение на огнестрелно оръжие в стресови ситуации.
Курсът е предназначен за подготовка и преподготовка на телохранители и екипи за лична охрана.
Основна форма на обучението - практически занятия в обстановка, максимално приближена до реалната.
Оцеляване в кризисни ситуации - HR2

Умението да се разпознае опасността, това е на първо място умения за анализ на обкръжаващата среда. В това число и вашия апартамент, вашия вход, улица, месторабота и места за почивка, употребяваната храна и използваните вещи.
Оцеляването  това е изкуството да останеш жив. При това най- голямо значение имат моралния дух, физическата издръжливост и специалните знания. Вие трябва да знаете как да вземете от природата всичко възможно и напълно да се възползвате от нейните дарове; как да привлечете вниманието на списателите; как без помощта на карта и компас да преминете през непозната местност и да се завърнете към цивилизацията, ако не разчитате на списатели. Трябва да знаете как да съхраните добро физическо състояние и как да помогнете на себе си и на другите в случай на заболяване или раняване.

Тактика на охранителната дейност и оцеляване в зони с повишен риск - HR3 

Една от най-опасните ситуации за телохранителите и охраната е действието в зони с повишен риск. Готови ли сте да действате в центъра на партизански бойни действия. Можете ли да защитите VIP в страна обхваната от гражданска война, където всеки е потенциален нападател? Ако можете да действате правилно и да опазите себе си ще успеете да предпазите и обекта който защитавате.

Тактика на служебната дейност - HR4

Правни рамки на служебната дейност – „неизбежна отбрана“ и „абсолютна необходимост“.
Специална тактическа подготовка.
Отработване на типови схеми - „банка“, „публични места" (кафе, ресторант), "апартамент".
На тренировките се отработват въпроси, свързани с взаимодействието и тактическата подготовка на служителите във формат „2“
Ред за оглед на външния  и вътрешния периметър на обекта;
Отработване на въпроси по сглобеността на групата;
Отработване на взаимодействие по радиостанция;
Тактическа подготовка с оръжие – положение на оръжието, стойка, хват, прицелване, изваждане и произвеждане на първи изстрел, пренасяне на огъня, стрелба в движение, смяна на пълнител (екстрена, тактическа), отстраняване на задръжки при стрелба, стрелба от различни положения, стрелба зад укритие;
Действия на близки и пределно близки дистанции.

S.W.A.T. и RECON операции - HR5

Курсът насочен към повишаване на самочувствието, увереността в собствените сили и нивото на психофизическата подготовка. Чрез типови сценарии, моделиращи някои от най-рисковите операции на специалните подразделения на армията и полицията, ще се потопите в почти реална обстановка. Залавяне на опасни престъпници, освобождаване на заложници, разузнаване и унищожаване на терористичен лагер дълбоко в тила на противника…Ще успее ли вашия екип да си свърши работата и да изпълни задачата?