Милен Иванов0887 69 56 34

Защо е необходимо да повишавате личната си подготовка?

Екип ви е необходим, за да се решават сложни проблеми и да се постигат и най-високите върхове и цели, да се поддържа чувството на единство и солидарност.
Да се нарече екип група от хора, които работят заедно, не означава да имаме екип. Екип означава сравнително постоянен персонал, ясно разпределение на ролите, висока информационна и професионална надеждност на организацията. Истинският екип споделя обща идея, има обща целенасоченост, той е конкурентен, професионален, има тактическа и стратегическа гъвкавост, и действа бързо и ефективно при неочаквани промени.

Тактическата подготовка е основата на служебната дейност на всяка структура от сектора за сигурност.

Тя в най-висока степен осигурява комплексното обучение на служителите за умели и съгласувани действия в сложни ситуации.

Именно за това, този вид подготовка е и една от основните дисциплини в нашите курсове.

 

Охрана на VIP

 

Тактика на личната охрана – базово ниво - EP1
Телохранителят от най-висш клас това е професионалист с нетренирани способности за мълниеносна ориентация, с отработени до съвършенство интуиция и безусловна мускулно-физиологическа памет; човек, който в критична ситуация не мисли, а действа автоматично. Неговият стил на живот и мислене е така нареченото “махало”: непрекъснато търсене и определяне на опасностите, а така също и способите за защита от тях във всяка обстановка. Базовият курс ще ви помогне да стъпите на този успешен път.
Тактика на личната охрана – първо ниво - EP2 

Всички хора с нормални слух, зрение и обоняние могат да забележат опасност приблизително едновременно – за 60 милисекунди. На добрия телохранител му трябва за това по-малко време не заради това, че е свръхчовек, а защото той търси опасността, “души” за нея постоянно. Но да се забележи своевременно опасността все още не значи, че е предотвратена. За анализ на ситуация на нормален човек, който е забелязал опасност, му трябват около 320 милисекунди. Но при нападение вторият удар се нанася средно след 250 милисекунди след първия. Как да компенсираме това изоставане от 70 милисекунди и да изпреварим втория удар? Усъвършенстването на навиците е ключа към решаването на това сложно уравнение!

Екипни действия на терен – водене на отбранителна схватка и офанзивна тактика в сграда - EP3

Само за професионалисти и изградени екипи. Убедени ли сте, че винаги действате правилно в критична ситуация? Попадали ли сте в ситуация със заложници? Курсът ви дава възможност да проверите нивото на знанията и уменията си, а също така да тествате хората си в реална ситуация. Няма забранени методи! Няма ограничение за директрисата за стрелба! Важно е да победиш.

Обучение на охранявани лица - EP4
Хората които ви охраняват са най-добрите професионалисти. Вие и вашите действия са най-слабото звено в добре планираната и реализирана охранителна система. Като преминете интензивен курс на обучение за действие в критични ситуации ще придобиете навици и умения, които ще им позволят да си изпълнят задачата максимално ефективно и ще ви спасят при евентуално нападение срещу вас.
Неизбежна отбрана – правомерни тактически действия на охранителя - EP5
Съгласно чл. 60, ал. 1 от Закона на частната охранителна дейност, охранителят има право да използва помощни средства по изключение при:  1. задържане на лице; 2. условията на неизбежна отбрана и крайна необходимост по смисъла на Наказателния кодекс.
Съгласно чл. 62, ал. 1 от Закона на частната охранителна дейност, охранителят има право да използва огнестрелно оръжие като крайна мярка, при условията на неизбежна отбрана и крайна необходимост по смисъла на Наказателния кодекс.
Правилните, а това значи и правомерните тактически действия, могат да спестят на охранителя сериозни проблеми със закона и да осигурят успешно изпълнение на служебните му задължения

Курсът е предназначен за подготовка и преподготовка на охранители.
Основна форма на обучението – теория и практически занятия в обстановка, максимално приближена до реалната.

Защита от импровизирани взривни устройства (ИВУ) - EP6
На едно импровизирано взривно устройство му е абсолютно безразлично, че вие сте Сифу, Сенсей или Мастър по най-невероятното източно бойно изкуство или сте гордостта на местния стрелкови или боен клуб. Ако терористи стрелят по охраняваното лице с пистолет или пушка, вие имате шанс да реагирате по някакъв начин, но като те успеят да монтират и да взривят бомба с дистанционно управление, ще се наложи да поемете всички  проектили без никаква възможност за реакция. Затова знанията, навиците и уменията да се справяте с подобни заплахи е важно условие да свършите професионално своята работа – защитите работодателя си и да останете живи и здрави.
Курсът е предназначен за подготовка и преподготовка на телохранители и екипи за лична охрана и за служители от правоохранителните органи.
Основна форма на обучението - практически занятия в обстановка, максимално приближена до реалната.